İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

28 Ekim 2015 Çarşamba

Osmanlı İmparatorluğunda Bilinmeyenler



  • Yavuz Sultan Selim Dünyanın en zor seferine çıktığında Sina Çölü 'nü geçen tek ordu olduğunu ve Dünya tarihinde Sina Çölü'ne sadece Yavuz Sultan Selim ve ordusu geçerken yağmur yağdığını ve yüzyıllar sonra Alman ordunun araçlarla bu çölü 4 haftada geçebildiğini biliyor muydunuz?                                                                                                                                                                                                                     
  • Fatih Sultan Mehmet zamanında Fatih Camii'nde imamın namaz kıldırdığı yerde iki tane büyük mumluk vardır.Hâlâ çalışma mantığını anlaşılamamıştır.Bu iki tane mumluk depremi önceden haber verir ve deprem sırasında cemaatin camiden dışarı çıkmasına imkan tanır...                                                                                                                         
  • Fatih Sultan Mehmet'in müthiş bir zeka ile Cenevizlilerin en büyük zırhlı donanmasını kendi bulduğu yivmeli top ile denize batırdığını biliyor muydunuz? Yine Fatih Sultan Mehmet Han'ın kendi çalışmalarıyla bir tank yaptığını biliyor muydunuz?                                                                                                                                                                             
  • 1390 yıllarda Avrupada psikolojik sorunları bulunan insanların kafatasları delinerek kötü ruhların çıkartıldığını buna rağmen Edirne'de açılan hastaneyle %99 başarı sağlandığını ve çok ağır şizofreni olan hastaların bile başarıyla tedavi edildiğini tedavi yönteminde hastanın odasına hastalığın türüne göre çiçekler konduğunda hastalara özel yemekler yapıldığını yine hastanın ruhsal durumuna göre tasavvuf müziğiyle musiki kullanıldığını biliyor muydunuz?                                                                                                                                      
  • ''PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR'' lafının niye meydana geldiğini biliyor muydunuz? Padişahlar kendi istekleriyle padişahlığa kanmamak , Dünya nimetlerine kanmamak için günün her saati kendilerine hatırlatılmasını istediğini ve sırf bu yüzden bu cümleyi tekrarlatırlarmış.                                                                                              
  • Divan-ı Hümayin Topkapı Sarayındaki en büyük yapı siyah kubbeli kule işte buranın girişinde Hz.Peygamber Efendimizin bir sözü vardır. " Bir saatlik adalet seksen yıllık ibadetten hayırlıdır." yazısının yazdığını ve tüm Divan-ı Hümayenin bu düşünceyle karar verdiğini ;







0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgilendirme
1. Küfür , Argo ve Cinsel içerikli yorum sahipleri blogdan süresiz uzaklaştırılır
2.Objektif , Tarafsız ve Sadece Türk Tarihi hakkında paylaşım yaptığımızı unutmayın.
3. Bizi http://gerzemyo.sinop.edu.tr/UNI57/ adresinden takip edebilirsiniz